Δημόσια Έργα

Ποιοτική - Περιβαλλοντική και Εμπορική Ανάπτυξη Ιστορικού Κέντρου της Δημοτικής Κοινότητας Δάφνης του Δήμου Δάφνης- Υμηττού Αττικής

Aντικείμενο του έργου αποτελεί η ανάπλαση περιοχής του Δήμου Δάφνης σε οδούς μήκους περίπου 4 km. Κατά την εκτέλεση των εργασιών γίνεται ανακατασκευή πεζοδρομίων, πεζοδρόμων και της πλατείας Δημαρχείου Δάφνης. Συνοπτικά οι εργασίες περιελάμβανουν την καθαίρεση παλαιών και τοποθέτηση νέων κρασπέδων & επιστρώσεων πεζοδρομίων, τον οδοφωτισμό, την τοποθέτηση κολωνακίων στα όρια των πεζοδρομίων για την αποφυγή της παράνομης στάθμευσης, την κατασκευή λιθοδομών, δεξαμενών, αντλιοστασίων και σιντριβανιών.

Φορέας: Δήμος Δάφνης-Υμηττού
Τοποθεσία: Δάφνη, Αττική
Έτος κατασκευής: Σε εξέλιξη
Προϋπολογισμός: 7.900.000 €

Διαβάστε Περισσότερα

Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίου Ρουσσόπουλου στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Aντικείμενο του έργου αποτέλεσε η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου Ρουσσόπουλου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Πιο συγκεκριμένα, οι εργασίες περιλάμβαναν την αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων στα ίδια ανοίγματα με τα αρχικά με αναβαθμισμένα ενεργειακά χαρακτηριστικά, η προσθήκη εξωτερικής θερμομόνωσης, η προσθήκη μόνιμων κινητών συστημάτων σκίασης με κατακόρυφες περσίδες αλουμινίου σε όλες τις όψεις του κτιρίου, η μόνωση και η σωστή απορροή των δωμάτων, η αναβάθμιση του συστήματος αερισμού των χώρων του κτιρίου με την ταυτόχρονη εγκατάσταση εναλλακτών ανάκτησης θερμότητας.

Φορέας: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών
Τοποθεσία: Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών - Ιερά Οδός 75, Βοτανικός - Δήμος Αθηναίων Αττικής
Έτος κατασκευής: 2023
Προϋπολογισμός: 2.445.000 €

Διαβάστε Περισσότερα

Συντηρήσεις - Βελτιώσεις κτηρίων και σχολείων του Δήμου Αθηναίων στην 6η & 7η Δημοτική Κοινότητα (Τμήμα 4) έτους 2020 - 2022

Aντικείμενο του έργου αποτελεί η ανακαίνιση, συντήρηση, επισκευή κτηρίων του Δήμου Αθηναίων. Οι εργασίες αφορούν σε αποκατάσταση ζημιών, αναμόρφωση εσωτερικών χώρων κι επεμβάσεις σε στοιχεία του περιβάλλοντος χώρου.

                               

Φορέας: Δήμος Αθηναίων
Τοποθεσία: 6η & 7η Δημοτική Κοινότητα (Τμήμα 4) Δήμου Αθηναίων Αττικής
Έτος κατασκευής: Σε εξέλιξη
Προϋπολογισμός: 7.500.000 €

Διαβάστε Περισσότερα

Περιβαλλοντική αναβάθμιση - ανάπλαση τμημάτων οδών πέριξ του σταθμού μετρό Αγ. Δημητρίου Αττικής

Το έργο αφορά στην ανάπλαση περιοχής πέριξ του σταθμού μετρό του Δήμου Αγίου Δημητρίου σε οδούς μήκους περίπου 3 km. Κατά την εκτέλεση των εργασιών γίνεται ανακατασκευή πεζοδρομίων, πεζοδρόμων κι οδοστρωμάτων. Συνοπτικά οι εργασίες περιλαμβάνουν τον οδοφωτισμό και την καθαίρεση παλαιών και τοποθέτηση νέων κρασπέδων & επιστρώσεων πεζοδρομίων κι οδοστρωμάτων.

Φορέας: Δήμος Αγίου Δημητρίου
Τοποθεσία: Άγιος Δημήτριος, Αττική 
Έτος κατασκευής: Σε εξέλιξη
Προϋπολογισμός: 4.275.000 €

Διαβάστε Περισσότερα

Κατασκευή κερκίδων στο Δημοτικό Στάδιο Ν.Ιωνίας

Το έργο αφορά στην κατασκευή κερκίδων 2.260 θέσεων με χώρους αποδυτηρίων, γυμναστηρίου, γραφείων και αποθηκών στο Αθλητικό κέντρο του Δημοτικού Σταδίου Νέας Ιωνίας στην Αθήνα.

Επίσης περιλαμβάνει την διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου και την δημιουργία θέσεων στάθμευσης.

Φορέας: Περιφέρεια Αττικής
Τοποθεσία: Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως & Ομορφοκλησσιάς, Ν.Ιωνία
Έτος κατασκευής: 2017
Προϋπολογισμός: 2.926.829 €

Διαβάστε Περισσότερα

Κατασκευή Νέου Παιδικού Σταθμού στο Ηράκλειο Αττικής

Σε ένα οικόπεδο 1.480 m², κατασκευάστηκε νέος Παιδικός και Βρεφονηπιακός Σταθμός του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Το κτίριο έχει συνολική επιφάνεια 2.012 m² και αποτελείται από: 1) Υπόγειο (946 m²), όπου διαμορφώνονται θέσεις στάθμευσης, μηχανοστάσια, αποθήκες καθώς και η κουζίνα, 2) Ισόγειο (566 m²) όπου διαμορφώνονται οι αίθουσες πολλαπλών χρήσεων για τα νήπια, χώροι και γραφεία προσωπικού και 3) Όροφος (500 m²), όπου διαμορφώνονται οι αίθουσες ύπνου νηπίων και βρεφών. Επίσης, έχουν προβλεφθεί ευμεγέθεις υπαίθριοι χώροι εκτόνωσης με πέργκολα και έχει κατασκευαστεί περίφραξη από τοιχεία και κιγκλιδώματα.

Φορέας: Δήμος Ηρακλείου Αττικής
Τοποθεσία: Χρυσανθέμων & Τζουμαγιάς, Ηράκλειο Αττικής
Έτος κατασκευής: 2016
Προϋπολογισμός: 2.242.706 €

Διαβάστε Περισσότερα

Αστική αναζωογόνηση περιοχών Δήμου Δάφνης Αττικής

Aντικείμενο του έργου αποτέλεσε η ανάπλαση περιοχής του Δήμου Δάφνης σε οδούς μήκους περίπου 9 km. Κατά την εκτέλεση των εργασιών έγινε ανακατασκευή πεζοδρομίων, πεζόδρομων, κλιμάκων και τοιχείων. Συνοπτικά οι εργασίες περιελάμβαναν την καθαίρεση παλαιών και τοποθέτηση νέων κρασπέδων & επιστρώσεων πεζοδρομίων, τον οδοφωτισμό, την τοποθέτηση κολωνακίων στα όρια των πεζοδρομίων για την αποφυγή της παράνομης στάθμευσης, την κατασκευή τοιχείων, λιθοδομών και κλιμάκων σε σημεία με έντονη μορφολογία εδάφους.

Φορέας: Δήμος Δάφνης-Υμηττού
Τοποθεσία: Δάφνη, Αττική
Έτος κατασκευής: 2015
Προϋπολογισμός: 9.105.691 €

Διαβάστε Περισσότερα

Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, Δήμου Καρύστου

Το κτίριο του Γυμναστηρίου αποτελείται από τρία βασικά τμήματα συνολικού εμβαδού 1.407 m² ήτοι: α) την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής που είναι εξοπλισμένη με αναδιπλούμενες κυλιόμενες μπασκέτες, ηλεκτρονικό πίνακα, ορθοστάτες, δίχτυ κλπ., β) το συγκρότημα των βοηθητικών χώρων της αίθουσας και γ) τις κερκίδες και τους βοηθητικούς χώρους των θεατών. Ο περιβάλλων χώρος του κτιρίου είναι εμβαδού 4.200 m² και αποτελείται από χώρο parking, τοιχία, πόρτες εισόδου, σκάλες, περιμετρικά πεζοδρόμια κλπ.

Φορέας: Δήμος Καρύστου
Τοποθεσία: Κάρυστος
Έτος κατασκευής: 2010
Προϋπολογισμός: 1.550.000 €

Διαβάστε Περισσότερα

Κατασκευή κτιρίου Διοικητηρίου Σχολής και Σμηναρχίας Ικάρων

Σε ένα οικόπεδο 22.000 m² κατασκευάστηκαν οι νέες εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, η οποία αναπτύσσεται σε τρείς ορόφους συνολικής επιφάνειας 2.500 m², της Σμηναρχίας Ικάρων, που αναπτύσσεται σε δύο ορόφους επιφάνειας 1.000 m², καθώς και το Μουσείο και η αίθουσα δεξιώσεων, σε δύο ορόφους επιφάνειας 1.200 m². Στον περιβάλλοντα χώρο έχουν κατασκευασθεί δύο χώροι στάθμευσης επιφάνειας 5.000 m², χώρος πρασίνου 1.500 m² και χώρος εκδηλώσεων 13.000 m².

Φορέας: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΥΠΕΠΑ)
Διεύθυνση Δεκέλεια Αττικής
Έτος κατασκευής: 2009
Προϋπολογισμός: 9.692.620 €

Διαβάστε Περισσότερα

Κατασκευή κτιρίου ΚΑΠΗ και Ιατρείων ΙΚΑ Δήμου Χολαργού

Το κτίριο κατασκευάστηκε σε οικόπεδο 1.000 m². Αποτελείται από τέσσερεις ορόφους πάνω από το έδαφος και δύο υπόγεια, όπου ευρίσκονται οι Η/Μ εγκαταστάσεις και οι θέσεις στάθμευσης. Η επιφάνεια των ορόφων είναι περίπου 1.250 m². Η χρήση του κτιρίου είναι ιατρεία, χώρος ΚΑΠΗ και διοικητικές υπηρεσίες.


Φορέας: Δήμος Χολαργού
Τοποθεσία: Αγαμέμνονος 6, Χολαργός Αττικής
Έτος κατασκευής: 2009
Προϋπολογισμός: 3.024.500 €

Διαβάστε Περισσότερα

Κλειστό γυμναστήριο Ε.Μ.Π., Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου

Το κτίριο αποτελείται από δύο βασικά τμήματα: α) την αίθουσα αθλοπαιδιών και γυμναστικής και β) το συγκρότημα αποδυτηρίων γυμναστικής και βοηθητικών χώρων. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου αντιστοιχεί σε περίπου 3.200 m². Η χωρητικότητα σε θεατές ανέρχεται σε 530 ατόμα. Έχει διαμορφωθεί περιβάλλοντας χώρος περίπου 2.000 m² με θέσεις στάθμευσης και χώρους πρασίνου.

Φορέας: Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (Ε.Μ.Π.)
Τοποθεσία: Ηρώων Πολυτεχνείου 9, Ζωγράφου Αττικής
Έτος κατασκευής: 2008
Προϋπολογισμός: 4.998.000 €

Διαβάστε Περισσότερα

Κρατικός Αερολιμένας Καλύμνου

Κατασκευή νέου κτιρίου αεροσταθμού και διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου στον Κρατικό Αερολιμένα Καλύμνου
Το κτίριο αεροσταθμού Καλύμνου καλύπτει 2.500 m² σε τρία επίπεδα: Ισόγειο, με την αίθουσα υποδοχής και τις αίθουσες αφίξεων-αναχωρήσεων. Όροφος, με τα γραφεία του προσωπικού και της Η/Μ εγκατάστασης. Δώμα, στο οποίο βρίσκεται ο πύργος ελέγχου πτήσεων. Τέλος, έχει κατασκευαστεί περιβάλλων χώρος επιφάνειας 2.000 m².

Φορέας: ΥΠΟΜΕΔΙ, ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος
Τοποθεσία: Κάλυμνος
Έτος κατασκευής: 2008
Προϋπολογισμός: 5.309.735 €

Διαβάστε Περισσότερα

Ανέγερση ΤΕΕ Σταυρούπολης (Τεχν. Επαγγελμ. Εκπαιδευτηρίου)

Το τριώροφο κτίριο συνορεύει με τη Μονή Λαζαριστών και είναι το μεγαλύτερο σχολικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης. Κατασκευάστηκε σε οικόπεδο έκτασης 11.000 m² και αποτελείται από 2 υπόγεια 6.000 m², 3 ορόφους συνολικής επιφάνειας 13.000 m² και περιβάλλοντα χώρο 2.700 m². Στο υπόγειο υπάρχουν οι Η/Μ εγκαταστάσεις, οι αποθηκευτικοί χώροι καθώς και χώροι στάθμευσης. Οι 3 όροφοι περιλαμβάνουν γραφεία καθηγητών, αίθουσες διδασκαλίας, σύγχρονα εργαστήρια και κλειστό γυμναστήριο με αποδυτήρια.

Φορέας: Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Θεσσαλονίκης
Τοποθεσία: Σταυρούπολη, Θεσσαλονίκη
Έτος κατασκευής: 2007
Προϋπολογισμός: 11.525.424 €

Διαβάστε Περισσότερα

Κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου, Γυμνάσιο - Λύκειο Κορωπίου

Το κτίριο αποτελείται από α) χώρο αθλοπαιδιών, β) βοηθητικούς χώρους που περιλαμβάνουν: λεβητοστάσιο, αποδυτήρια, W.C., αντλιοστάσιο, γραμματεία, ιατρείο κλπ.Φορέας: Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.)
Τοποθεσία: Κορωπί Αττικής
Έτος κατασκευής: 2006
Προϋπολογισμός: 1.651.000 €

Διαβάστε Περισσότερα

ΤΕΕ Αγίου Δημητρίου

Τα κτίρια βρίσκονται σε οικόπεδο 9.010 m². Τα περισσότερα είναι τριώροφα αλλά όλο το συγκρότημα αναπτύσσεται συνολικά σε 6 στάθμες. Περιλαμβάνει αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους διοίκησης, γραφεία, βιβλιοθήκη, αυλή με κυλικείο, υπόγεια με θέσεις στάθμευσης, εργαστήρια και αποθήκες. Η συνολική επιφάνεια κτιρίων ανέρχεται σε 8.900 m². Στην αυλή υπάρχει γήπεδο καλαθοσφαίρισης και χώρος πρασίνου. Συνολικά εξυπηρετούνται 1.060 μαθητές.

Φορέας: Οργανισμός Σχολικών Κτιρίων (Ο.Σ.Κ.)
Τοποθεσία: Μακρυγιάννη & Αργοστολίου, Αγ. Δημήτριος Αττικής
Έτος κατασκευής: 2005
Προϋπολογισμός: 5.868.153 €

Διαβάστε Περισσότερα

Ολυμπιακό προπονητικό κέντρο υγρού στίβου Δεκελείας

Ανακατασκευάστηκε εξ’ολοκλήρου το υπάρχον κολυμβητήριο του αεροδρομίου Δεκέλειας με σύγχρονο εξοπλισμό και προδιαγραφές. Ενισχύθηκαν και εκσυγχρονίστηκαν ο πύργος καταδύσεων και το κτίριο αποδυτηρίων. Αντικαταστάθηκε ο Η/Μ εξοπλισμός των κολυμβητηρίων με άλλον σύγχρονης τεχνολογίας.

Φορέας: Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας (ΥΠΕΠΑ)
Τοποθεσία: Δεκέλεια Αττικής
Έτος κατασκευής: 2004
Προϋπολογισμός: 2.000.000 €

Διαβάστε Περισσότερα

 icap bottom

                                                                                                                                      EUROCERT Logo CERTIFIED CMYK MANY STANDARDS

 

Επικοινωνία

ΤΕΚΑ Α.Ε. Τεχνική Εταιρεία
Φιλιππίδη 7 & Περρίκου 37
Ν. Φιλοθέη, 115 24, Αθήνα
Tηλ. 210 6911718
Fax. 210 6911707
Email: teka-ae@otenet.gr